Η τεχνική ενημέρωση και οι λίστες συμμετοχών του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου!

Μία ημέρα και λίγες ώρες μένουν για να ξεκινήσει ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου! Ένας αγώνας τόσο ξεχωριστός, καθώς θα είναι ο πρώτος όλων των εποχών στη Μαγνησία που θα γίνει σε επίσημα μετρημένη διαδρομή, πιστοποιημένη από την World Athletics και την AIMS, έχοντας την έγκριση του ΣΕΓΑΣ. Κάθε επίδοση που θα γίνει θα είναι αναγνωρισμένη επίσημα, και θα χρησιμεύει από το πιο σημαντικό που μπορεί να επιτευχθεί όπως πχ ένα πανελλήνιο ρεκόρ, μέχρι για τις δηλώσεις των δρομέων για τα μπλοκ σε μεγάλους αγώνες.

Οι πιστοποιημένες διαδρομές όπως καταγράφηκαν, είναι οι εξής :

Τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων.

Οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ, καθώς για πρώτη φορά ο αγώνας θα περάσει από κομβικές οδούς της πόλης του Βόλου, τη Δημητριάδος και την Ιάσονος. Οι δρομείς θα πάρουν t-shirt με τυχαία επιλογή ανάμεσα από 12 σχέδια της luanvi!

Για την δίκαιη κατανομή των t-shirts και για να μην αδικηθούν όσοι θα έρθουν προς το τέλος της παράδοσης, καθώς και για την αποσυμφόρηση της γραμματείας, κάθε δρομέας θα παίρνει το t-shirt του με τυχαία επιλογή. Και τα 12 άλλωστε είναι υπέροχα! Όποιος θέλει και άλλα, ή κάποιο συγκεκριμένο, μπορεί να παραγγείλει επιλέγοντας σε ποικιλία ανάμεσα σε εκατοντάδες στο σάιτ της https://luanvi.gr/

Η πόλη του Βόλου θα γιορτάσει, και είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και βδομάδες έχουν κλειστεί όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου για το 3ημερο. Οι πρώτοι δρομείς έχουν έρθει ήδη στην πόλη μας!

Η Αστυνομική Διεύθυνση, η Τροχαία, το Λιμενικό, η Δημοτική Αστυνομία, συμβάλουν σε όσα χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΣΕΓΑΣ, ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την πολύτιμη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.  Χορηγοί του αγώνα είναι οι ZAKCRET – SAUCONY – ETHICSPORT – ΕΨΑ – ΔΙΟΣ – ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – FRENZY – ΦΙΛΟΜΗΛΑ – ASPIRINA – RUNNINGNEWS.GR.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την τεχνική ενημέρωση για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Ξεκινάμε με την πιο σημαντική λεπτομέρεια : Η ώρα Ελλάδας θα αλλάξει λίγες ώρες πριν την έναρξη. Βεβαιωθείτε ότι τα ρολόγια σας θα έχουν τη σωστή νέα ώρα, καθώς αν έρθετε με την παλιά, θα χάσετε τον αγώνα.
Η παράδοση των αριθμών για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στο κατάστημα Zakcret, Δημητριάδος 134 από ώρα 11.00 ως 19.00. Για όσους θα έρθουν αυθημερόν από άλλες πόλεις, η παράδοση θα γίνει το πρωί της Κυριακής στον χώρο της εκκίνησης από ώρα 7.30 ως 8.30. Για την παραλαβή του πακέτου βάσει των κανονισμών της ΓΓΑ, απαιτείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο πρέπει να πρασινίσει κατά τον έλεγχο της εφαρμογής. Επιτρέπεται η συμμετοχή για το 5% των δρομέων χωρίς το προαναφερόμενο πιστοποιητικό οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση θέσης για αυτόν τον τρόπο, με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσουν rapid test 48 ωρών, ή PCR test 72 ωρών. Ανήλικοι ως 17 ετών και παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν με self test 24 ωρών.

Η διοργάνωση φρόντισε να στείλει στο μέιλ κάθε δρομέα εφαρμογή για να επισυνάψει από τώρα το πιστοποιητικό του. Όσοι το κάνουν, δεν θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό, καθώς θα έχει ελεγθεί από την εφαρμογή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να το έχουν μαζί τους. Επίσης στάλθηκε από τη διοργάνωση το 1ο Ερωτηματολόγιο καλής υγείας. Δύο ημέρες μετά τον αγώνα και παρότι αυτά δεν απαιτούνται από τη ΓΓΑ, για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, η διοργάνωση θα στείλει νέο ερωτηματολόγιο σε καθε δρομέα, σχετικό με την ασφάλεια και τον έλεγχο covid, αλλά και για το αν παρουσίασε συμπτώματα μετά τον αγώνα.

Κάθε δρομέας θα παραλάβει με το πακέτο του και το εκπτωτικό κουπόνι 15% του Zakcret!

Οι λίστες συμμετοχών είναι οι εξής. Έτσι θα ξέρετε και τον αριθμό σας για να τον ζητήσετε από τη γραμματεία χωρίς καθυστέρηση.


Την Κυριακή ΔΕΝ θα γίνει καμία νέα εγγραφή. Για το Σάββατο θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός για νέες εγγραφές για τους δύο αγώνες, στην γραμματεία στο κατάστημα Zakcret.

Η σηματοδότηση έγινε με ειδικό σπρέι που σβήνει μέσα σε ελάχιστες ημέρες, ώστε να μη μείνει κανένα αποτύπωμα στις περιοχές! Για τη διάθεσή του, ευχαριστούμε το κατάστημα χρωμάτων Μαντζίρης.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται LIVE στο RunningNews.gr με την έναρξη των αγώνων, και στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου. Στην αναστροφή (12ο χιλιόμετρο), θα υπάρχει και εκεί μέτρηση. Έλεγχος θα γίνεται σε κάθε στροφή και στους 2 αγώνες, και στην περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν περάσει από κάπου, ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

 
Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνει ο ΣΔΥ Βόλου. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627. Εναλλακτικά στη διοργάνωση στον Κώστα Παλάντζα στο 6993953012. Οι εθελοντές για ζητήματα εθελοντισμού ή για θέματα που μπορεί να διαπιστώνουν στις διαδρομές, μπορούν να απευθύνονται στον Μάριο Μιχαλόπουλο στο 6942443827.

Η EthicSport είναι ο χορηγός των ενεργειακών τζελ που θα δίνονται στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, από δικό της προσωπικό! Όσοι δρομείς θέλετε επιπλέον τζελάκια είτε για τον αγώνα, είτε για τις προπονήσεις σας, είτε για μελλοντικούς αγώνες που θα τρέξετε, μπορείτε να προμηθευτείτε απεριόριστο αριθμό με έκπτωση 30% από το φαρμακείο Ζαχαρίου Φανή, Ιάσονος 84Δ με Σπυρίδη, Βόλος! Τρέξε με την EthicSport. Επίσημος Υποστηρικτής Ημιμαραθωνίου Βόλου 2022 !

Υδροδοσία εκτός από τον τερματισμό, θα γίνεται σε 4 σταθμούς στον Ημιμαραθώνιο (Εκθεσιακό Κέντρο 5.500μ, Πλαζ Αλυκών 10ο χλμ, Πλαζ Αλυκών επιστορφή 14.100μ, Εκθεσιακό Κέντρο επιστροφή 18.300μ), και σε 1 σταθμό στον αγώνα των 5χλμ (έξω από το κατάστημα Zakcret στο 2.800m).

Ευχαριστούμε πολύ το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Δήμου Βόλου – Γραφείο Αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης και τον αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Ζαρκάδα-Βεργή που θα κάνουν τα πάντα και φέτος για την αρμονική διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Βόλου, με φροντίδα και έλεγχο προς τα ζώα που βρίσκονται στη διαδρομή!

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου που θα απαλλάξει άμεσα από τα απορρίμματα κάθε μέρος της διαδρομής, ιδίως στα μέρη που θα γίνεται η υδροδοσία. Τα πάντα θα ανακυκλωθούν, καθώς ο Ημιμαραθώνιος Βόλου επιβάλλεται να έχει και οικολογικό αποτύπωμα!

Υπενθυμίζουμε το πλήρες πρόγραμμα :

-Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 (11:00-19:00) κατάστημα Zakcert Δημητριάδος 134, Βόλος.

 

Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

07.30 – 08.30 Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες εκτός Μαγνησίας.

08:40  Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών

09.00  Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου από το χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο

09.15 Εκκίνηση του 27ου I Love Volos Run 5km

09.30 – 10.30 Τερματισμοί του 27ου I Love Volos Run 5km

11.15 Απονομές του 27ου I Love Volos Run 5km

10.15 – 11:30 Τερματισμοί του Ημιμαραθωνίου

11.30 Παιδικός Αγώνας

12:30 Απονομές του Ημιμαραθωνίου

Από την Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, από όλους τους φορείς και συντελεστές, από τους εθελοντές, τους χορηγούς μας και από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!