Τεχνική ενημέρωση, όλες οι πληροφορίες, και οι ακριβείς αποστάσεις των αγώνων του Κένταυρου Μαραθωνίου Πηλίου

Τα πάντα είναι έτοιμα για τον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου. Ο Βόλος, η Αγριά, η Μαγνησία, το Πήλιο, θα γιορτάσουν την Κυριακή 12 Ιουνίου με τους αγώνες με τις αποστάσεις για όλες τις απαιτήσεις : Με τον Μαραθώνιο 44,8χλμ που απευθύνεται στους έμπειρους trail runnres. Με τον Ημιμαραθώνιο των 23,1χλμ. Τον αγώνα των 6 χιλιομέτρων που απευθύνεται στους νέους δρομείς και όχι μόνο, και στις οικογένειες που μπορούν να τρέξουν όλοι μαζί! Τον αγώνα ΑμεΑ. Τους παιδικούς αγώνες.

Αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου, αυστηρά από ώρα 18.00 ως 20.00, θα γίνει στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά το pasta party, φυσικά δωρεάν και για όλους, ανεξαρτήτως απόστασης! Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η τεχνική ενημέρωση, και θα λειτουργεί η γραμματεία για την παράδοση των πακέτων, καθώς και για νέες εγγραφές, που θα είναι διαθέσιμες μέχρι της εξαντλήσεώς τους. Οι δρομείς που θα έρθουν στον αγώνα την Κυριακή, θα παραλάβουν το πακέτο τους στην εκκίνηση μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Νέοι αριθμοί θα δίνονται εφόσον δεν θα έχουν εξαντληθεί.

Σημειώνεται ότι λόγω του προγραμματισμού του ξενοδοχείου, το pasta party θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 20.00.

Μαζί με το πακέτο συμμετοχής θα δίνεται και το φυλλάδιο ενημέρωσης σχετικά με την εναέρια διάσωση “Ερμής Θεοχαροπούλος”.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Κυριακή 12 Ιουνίου
08.00 εκκίνηση αγώνα 42χλμ
08.00 εκκίνηση αγώνα 21χλμ
09.00 εκκίνηση αγώνα 6χλμ
Ο αγώνας ΑμεΑ και οι παιδικοί αγώνες θα γίνουν στις 12.00.
Προκειμένου να μη χρειάζεται οι νικητές και οι νικήτριες να περιμένουν τις απονομές για ώρες, αυτές θα γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον τερματισμό των 3 πρώτων σε κάθε απόσταση.
Τα τζελ τα οποία είναι ευγενική χορηγία της Pharmnet θα δίνονται κατά την παραλαβή του πακέτων, ώστε κάθε δρομέας να τα καταναλώσει σε όποιο σημείο της διαδρομής θέλει.
Οι σταθμοί κάθε αγώνα είναι οι εξής :
44,8 χλμ (χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες)
7 χλμ στον Άγιο Λαυρέντιο: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
12,7 χλμ στον Άγιο Γεώργιο: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola, ηλεκτρολύτες
18,7 χλμ στις καλύβες: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola
26,5 χλμ στο Χάνι του Ζήση στα Χάνια: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola, σούπα
33,5 χλμ στη Δράκεια: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola, ηλεκτρολύτες
38 χλμ στη Δεξαμενή: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
41,5 χλμ  στην Ανεμούτσα: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
44,8 χλμ στον τερματισμό: νερό, αναψυκτικό, σάντουιτς
23,1 χλμ (χρονικό όριο τερματισμού 4 ώρες και 15 λεπτά)
7 χλμ στον Άγιο Λαυρέντιο: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
12 χλμ στη Δράκεια: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola, ηλεκτρολύτες
16 χλμ στη Δεξαμενή: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
19,5 χλμ στην Ανεμούτσα: Αλμυρά , γλυκά, νερό, cola.
23,1 χλμ στον τερματισμό: νερό, αναψυκτικό, σάντουιτς
6 χλμ: 
3 χλμ νερό
στον τερματισμό: νερό, αναψυκτικό
ΑμεΑ και Παιδικός Αγώνας
στον τερματισμό: νερό, αναψυκτικό
Επιπλέον κάθε δρομέας συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, θα παίρνει κάρτα για χειροποίητο παγωτό, ευγενική προσφορά του καταστήματος Γιασεμί Cafe_gelaterie_patisserie (πολύ κοντά στον τερματισμό, δίπλα στον Άγιο Γεώργιο) και του κ. Χρήστου Μώρου.
Οι συμμετέχοντες σε όλες τις αποστάσεις θα λάβουν το συλλεκτικό ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022.
Χορηγοί του αγώνα είναι οι ΕΨΑ, Hotel Vallis, Lidl, Pharmnet, Εταιρεία Διανομής Αναψυκτικών και Ποτών Κουτσουδάκης, Γιασεμί, Φιλομήλα, Best Race, RunningNews.gr.
Ο καιρός προμηνύεται πολύ καλός για καλοκαιρινό αγώνα, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχή. Ωστόσο η διοργάνωση έχει εκπονήσει πρόγραμμα εναλλακτικών διαδρομών για την απειροελάχιστης πιθανότητας περίπτωσης έκτακτων – ακραίων καιρικών φαινομένων.
Όπως γίνεται πάντα και σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του True Adventure, η σήμανση έγινε με αφαιρούμενα υλικά που δεν θα αφήσουν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Τις επόμενες από τον αγώνα ημέρες θα δοθεί ο επίλογος με το πλήρες καθάρισμα όλων των διαδρομών, ακόμη και από σκουπίδια που δεν σχετίζονται με τον αγώνα, τα δε υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα.
Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται LIVE στο RunningNews.gr, και στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου.

Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η πλήρης υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας την Κυριακή στον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου, όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνουμε.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627. Εναλλακτικά στη διοργάνωση στους Νίκο Μαγγίτση 6977456445, Γιώργο Ράιο 6972934764, Κώστα Παλάντζα 6993953012.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Κένταυρου Μαραθωνίου Πηλίου, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Έπαθλο Ήθους “Δημήτρης Παπαχρήστος”

Ήταν 16 Οκτωβρίου του 2020 όταν ο Κώστας Τσουράπας έκανε κατά τη διάρκεια του ROUT Rodopi Ultra Trail μία πράξη που επαινέθηκε πανελλαδικά!
Για την κίνησή του αυτή ο Κώστας Τσουράπας θα τιμηθεί μεθαύριο Κυριακή 12 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των απονομών του Κένταυρου Μαραθωνίου Πηλίου, με το βραβείο Ήθους “Δημήτρης Παπαχρήστος”.
Ο Κώστας Τσουράπας θα τρέξει μάλιστα τον αγώνα των 44,8χλμ. Σημειώνουμε επίσης ότι ο αγώνας των 23,1χλμ θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Παπαχρήστου.
Ας θυμηθούμε μέσα από τη δημοσίευσή μας 2 σχεδόν χρόνια πριν, όσα είχαμε γράψει τότε για την κίνηση του Κώστα Τσουράπα :
https://www.facebook.com/sdyvolou/photos/a.397750720268082/3541160722593717/
“72ος με χρόνο 40 ώρες 39’30, ο Κώστας Τσουράπας έφτασε στον τερματισμό του ROUT !
Ξεχωριστά από τη συμμετοχή και τον τερματισμό στον αγώνα, την καθολική αναγνώριση και τα πλέον θετικά σχόλια σε όλη την Ελλάδα απέσπασε για την πράξη του ο Κώστας Τσουράπας, μέλος του γυμναστηρίου Great και του ΣΔΥ Βόλου, καθώς μαζί με τον συναθλητή του Ηλία Τσαπαρέλη διέκοψαν για ώρες τον αγώνα τους προκειμένου να βοηθήσουν αθλητή που υπέστη ατύχημα όταν έπεσε σε ρεματιά λίγα λεπτά πριν περάσουν από το σημείο. Σύντομα έφτασαν διασώστες, ενώ και οι επόμενοι δρομείς που ακολουθούσαν σταμάτησαν για όσο χρειάστηκε. Χαρακτηριστικό του χρονικού διαστήματος στο οποίο ο Κώστας Τσουράπας σταμάτησε, είναι ότι οπισθοχώρησε προσωρινά από την 51η θέση που βρισκόταν στο Καϊκούλι (66.300μ), στην 127η θέση στη Ζαγκραντένια (87.400μ) όπου ήταν ο επόμενος σταθμός καταγραφής, κάνοντας 9 ώρες και 8 λεπτά για 21 χιλιόμετρα (από τις 17.00 της Παρασκευής ως τις 2.08 το πρωί του Σαββάτου). Φυσικά δεν υπολόγισε καν ότι θα μπορούσε να τεθεί εκτός αγώνα αν ξεπερνούσε το χρονικό όριο περάσματος από τους σταθμούς. Όταν όλα πήγαν καλά για τον τραυματία δρομέα, ο Κ.Τσουράπας συνέχισε και διένυσε το υπόλοιπο του αγώνα με τον συναθλητή Ηλία Τσαπαρέλη που επίσης συνέβαλε στη διάσωση, και τερμάτισαν μαζί.
Εδώ στον τερματισμό μαζί με τον συναθλητή Ηλία Τσαπαρέλη.”