Η προκήρυξη του 3ου Ημιμαραθώνιου Βόλου και 24ου Δρόμου Υγείας, Σάββατο 29 Απριλίου 2017

3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου – 24ος Δρόμος Υγείας

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου.

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 18.15 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η διαδρομή θα πηγαίνει προς τις Αλυκές και θα επιστρέφει.
Παράλληλα θα διεξαχθεί ο 24ος Δρόμος Υγείας, απόστασης 5χλμ. Επίσης θα διεξαχθεί και ο αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ως 12 ετών.

Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πολίτες οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Επιτυχία ειναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού.
imi2016

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18.15 απόγευμα

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ. Εκκίνηση στη παραλία του Βόλου κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – μέσω του ποδηλατόδρομου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Πεδίο του Άρεως – Πευκάκια – Αλυκές -Άγιος Στέφανος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή με τερματισμό στη παραλία του Βόλου.
Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.

Κόστος εγγραφής 7 ευρώ. (edit) Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν.

Το ποσό θα κατατίθεται στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός λογαριασμού:
6258 138234 028
IBAN:
GR86 0171 2580 0062 5813 8234 028
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:
Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.

 

Δικαιούχος : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ. 

Προσοχή: υπάρχει όριο 600 συμμετοχών. Εφόσον συμπληρωθούν οι 600 συμμετοχές, οι εγγραφές θα κλείσουν ανεξαρτήτου ημερομηνίας, και δεν θα γίνουν δεκτές άλλες. Έγκυρες εγγραφές θεωρούνται οι 600 πρώτες που θα έχουν διευθετηθεί οικονομικά. Όσοι θα έχουν κάνει εγγραφή χωρίς πληρωμή, δεν θα μπορούν να μετέχουν πληρώνοντας μετά τη συμπλήρωση των 600 έγκυρων εγγραφών. Οριστικό κλείσιμο των εγγραφών σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρωθεί 600 εγγραφές, Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.

Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών.


volos_port

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής, με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες (οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και με κύπελο): Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60- 69 ετών και από 70 ετών και άνω. Ηλικιακές κατηγορίες με λιγότερες από 5 συμμετοχές, θα συγχωνεύονται με την αμέσως επόμενη.

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Όσοι δεν τερματίσουν, δεν δικαιούνται το μετάλλιο. Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής, στον τερματισμό και σε όποιο άλλο σημείο κρίνει η διοργάνωση. Βάση των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, θα ακυρώνονται όσοι δεν έχουν καταγεγραμμένο πέρασμα σε έστω έναν σταθμό ελέγχου, εκτός αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος.

Στον τερματισμό κάθε γυναίκας θα της δίνεται και μία ανθοδέσμη, όπως καθιερώθηκε με πρωτοτυπία από τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και θα γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Ενδεικτικό βίντεο εδώ.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 4ο χλμ, στο 7ο χλμ, στο σημείο αναστροφής (10,55ο χλμ), στο 14ο και στο 17ο χλμ. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ) θα δοθεί στους δρομείς τζελ, στο 17ο χλμ ισοτονικό, και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς προϊόντα-δώρα των χορηγών.

Υποστήριξη Δρομέων: Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 45 λεπτά, με πέρασμα στο μισό του αγώνα – σημείο αναστροφής (10,5ο χιλιόμετρο) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.

Χιλιομετρική αρίθμηση των διαδρομών θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS:

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι η εξής: https://connect.garmin.com/modern/activity/766373806

Μπορείτε να τη δείτε και από Road σε Satellite πατώντας πάνω στο γράφημα, ενώ επίσης μπορείτε να αλλάξειτε το Over Time σε Over Distance για να δείτε τις υψομετρικές ανά χιλιόμετρο.

Επίσης μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε τη διαδρομή καταγεγραμένη και από δεύτερο gps: https://www.strava.com/activities/299425037

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:


ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Ζαγορίν
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Saucony
Pharmnet 
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)
Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου)
Καρακατσάνης 
Φιλομήλα
Puppets 
Ταμπακιώτης 
Peugeot
Aspirina
Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης
Portaria hotel 
Nefeli hotel
Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας
Basilico cucina&pizza italiane Volos
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Herbalife διατροφή – Αδαμόπουλος Ιωάννης
Παπαγιάννης ΑΕ
Ιατρού cleaning

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας) 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Διαρκώς με δελτία τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα.

Το σάιτ του αγώνα είναι το εξής: www.voloshalfmarathon.gr

Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook είναι εδώ: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781

Η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook είναι εδώ: https://www.facebook.com/sdyvolou/

ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Ώρα εκκίνησης 18.30

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. Εκκίνηση και τερματισμός στη παραλία του Βόλου κτίριο πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο αγώνας θα είναι προς το ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ δυόμισυ χιλιόμετρα και επιστροφή.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Για τους ανήλικους απαιτείται η υπογραφή κηδεμόνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Κόστος εγγραφής στον Δρόμο Υγείας  5 ευρώ. Εγγραφές γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο Λινκ :

Κατάθεση του ποσού:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός λογαριασμού:
6258 138234 028
IBAN:
GR86 0171 2580 0062 5813 8234 028
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:
Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS: https://www.strava.com/activities/951939590
Εγγραφές στο λινκ https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=42a6d3f32475e0b931008deb05996351 με επιλογή για τον αγώνα των 5χλμ . Οι εγγραφές λήγουν με τη συμπλήρωση 500 εγγραφών, αλλιώς θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Οι εγγραφές για τους ανήλικους πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον κηδεμόνα τους.

Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Οι αθλητές, όπως και οι κηδεμόνες ανήλικων που θα τρέξουν στον αγώνα (Ημιμαραθώνιος ή Δρόμος Υγείας) πρέπει να επιβεβαιώσουν στο λινκ …. ότι αποδέχονται τους όρους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των αγώνων. Το υλικό θα αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου και σε sites, ενώ οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων για το υλικό που περιλαμβάνει εικόνες τους.

Υποστήριξη των δρομέων: Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα. Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο.

Εγκαταστάσεις για τους αθλητές: Πανεπιστήμιο Βόλου. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών γίνεται με δική τους ευθύνη, αν και θα υπάρχει επιτήρηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

 

Ανανμηνηστικά T-Shirt θα δοθούν στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στους συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας.

.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ

Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, και έχει ακοπό να αναδειχτεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν αναμνηστικό. Δεν θα γίνουν προεγγραφές, παρά μόνο εγγραφές πριν την εκκίνηση, και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στη παραλία του Βόλου από τις 17.00. Εκκίνηση του αγώνα στις 17.30.

Η διαδρομή του παιδικού αγώνα από gpshttps://www.strava.com/activities/875029451

Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 (17:00-20:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

13:00-17:40 Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παραλαβή αριθμών για όλους τους συμμετέχοντες.

17:30 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 500 μέτρων.

17:50 Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών

18.15 Εκκίνηση ημιμαραθώνιου από το χώρο στο Πανεπιστημίο.

18.30 Εκκίνηση δρόμου υγείας 5χλμ από το χώρο στο Πανεπιστήμιο.

18.50 – 19.10 Τερματισμοί Δρόμου Υγείας 5 χιλιομέτρων

19.30 – 20.45 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου

20:50  Απονομές

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 11.00 στο «Μεταξουργείο», Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη: Επίσημη τελετή της αδελφοποίησης του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «ΕΥ ΖΗΝ» Λεμεσού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους τρεις αγώνες:

24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.

24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για της ανάγκες διοργάνωσης του αγώνα.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε ρεπορτάζ και εικόνες από τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου 2015:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=22134

http://www.runningnews.gr/item.php?id=22103

φωτογραφίες: http://www.runningnews.gr/item.php?id=22215

βίντεο: http://www.runningnews.gr/item.php?id=22209

Δείτε ρεπορτάζ και εικόνες από τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου 2016:

http://runningnews.gr/item.php?id=26298

http://runningnews.gr/item.php?id=26278

φωτογραφίες: http://runningnews.gr/item.php?id=26408

βίντεο: http://runningnews.gr/item.php?id=26328