Μια μεγάλη συμμετοχή ανακοινώνει ο 4ος Ημιμαραθώνιος Βόλου: ο πρωταθλητής Ελλάδας Μαραθωνίου Μιχάλης Παρμάκης θα τρέξει στον αγώνα

Οι ευχάριστες ειδήσεις συνεχίζονται για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τη συμμετοχή στον αγώνα που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 21 Απριλίου ενός από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους της πατριδας μας, του Μιχάλη Παρμάκη.

Ο μεγάλος δρομέας από τη Κοζάνη μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του, έχει κερδίσει 2 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στη κούρσα στην Αυθεντική διαδρομή, το 2010 με χρόνο 2.20.48 (κορυφαία επίδοση της χρονιάς από Έλληνα για οποιονδήποτε αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό), και το 2012 με 2.21.56. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 2.18.38, και το πέτυχε το 2011 στον Μαραθώνιο Βερολίνου.

Το 2014 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας Ημιμαραθωνίου, με τη νίκη που πέτυχε στον αγώνα της Αθήνας (1.09.55). Κέρδισε επίσης τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 2017, τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2 φορές, ενώ αμέτρητες είναι επίσης οι διακρίσεις του αθλητή σε πάρα πολλούς ακόμη αγώνες. Τα ατομικά του ρεκόρ είναι 14.17 στα 5.000 μέτρα, 29.53 στα 10.000 μέτρα, 1.05.40 στον Ημιμαραθώνιο, 2.18.39 στον Μαραθώνιο.

Ο Μιχάλης Παρμάκης δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα έχει την ευκαιρία να τρέξει για πρώτη φορά στη πόλη του Βόλου και να γνωρίσει παράλληλα τη πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή, τονίζοντας πως ο Ημιμαραθώνιος Βόλου αποσπά άριστες κριτικές. Η διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθωνίου Βόλου τον ευχαριστεί για τη προτίμηση που έδειξε για να συμμετέχει στον αγώνα. Εκτός από τον Μιχάλη Παρμάκη, θα τρέξουν επίσης δρομείς από την ομάδα του parmakis-training.gr

Το ρεκόρ διαδρομής του Ημιαραθωνίου Βόλου μέχρι στιγμής είναι 1.17.49 και το σημείωσε πέρυσι ο Νίκος Σκούταρης (νικητής επίσης και στον 1ο Ημιμαραθώνιο). Ο Νίκος Σκούταρης θα τρέξει και φέτος στον αγώνα, όπως και ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Δημήτρης Φράγκος που έχει ανεβει στο βάθρο του αγώνα και τις 3 προηγούμενες χρονιές. Στις γυναίκες το ρεκόρ διαδρομής κατέχει από πέρυσι με 1.28.54 η Χριστίνα Κατζουράκη της Νίκης Βόλου, χρόνο που πέτυχε σε ηλικία 18 ετών. Η αθλήτρια θα τρέξει φέτος στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων που θα γίνει παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο. Οι εγγραφές συνεχίζονται με εντυπωσιακότατους ρυθμούς, και είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από όλη την Ελλάδα αλλά και τη Κύπρο, δηλώσεις έρχονται και από άλλες χώρες, με πιο μακρινή τις Φιλιππίνες από όπου θα συμμετέχουν 3 δρομείς. Πολλοί επίσης δρομείς γράφονται από βαλκανικές χώρες, ενώ για 2η συνεχή χρονιά θα δώσει το παρόν στον Δρόμο Υγείας η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, η 49χρονη πολύτεκνη μητέρα από τον Στρόβολο Κύπρου, αθλήτρια με αθέατη αναπηρία που με τη συμμετοχή της δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλο το κόσμο.

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων που προσφέρεται για τους συστηματικούς αθλητές και αθλούμενους, θα γίνει και ο Δρόμος Υγείας των 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είναι ιδανικός και προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια, καθώς μπορεί να γίνει είτε με γρήγορο τρέξιμο, είτε με χαλαρό τζόκιγκ, ή ακόμη και με περπάτημα καθώς δεν υπάρχει χρονικό όριο. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα για παιδιά Δημοτικού απόστασης 500 μέτρων από την «Αργώ» μέχρι το Πανεπιστήμιο, και θα βραβευτούν με ειδικό μετάλλιο για τη φετινή διοργάνωση. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας  και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Εκατοντάδες δρομείς θα έρθουν οικογενειακώς από όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους με ένα όμορφο 2ημερο ή 3ημερο , με συνέπεια η Μαγνησία να ωφεληθεί στο μέγιστο από τον αθλητικό τουρισμό. Εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ (για τον παιδικό αγώνα θα γίνουν την ημέρα του αγώνα στο χώρο εκκίνησης), καθώς και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο. Θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου. Πληροφορίες τηλ. 2421023523 κ.Σπύρος Τρύφωνος, 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής. Για διευκόλυνση των δρομέων στο σάιτ του αγώνα βρίσκονται οι λίστες συμμετοχών, με ανανέωση που γίνεται ανά μία ώρα. Έτσι μπορούν να βεβαιωθούν ότι η συμμετοχή τους έχει οριστικοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι 4 έμπειροι δρομείς του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνουν «λαγοί» (pace makers) στον Ημιμαραθώνιο και θα βοηθήσουν όσους αθλητές επιδιώξουν να κάνουν συγκεκριμένο χρόνο, και πιο συγκεκριμένα κάτω από 1.30, κάτω από 1.40, κάτω από 1.50, και κάτω από 2 ώρες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Σάββατο 21 Απριλίου)

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Ημιμαραθωνίου Βόλου ανακοινώνει, ότι κατόπιν άδειας των αρμόδιων αρχών, οι παρακάτω δρόμοι θα είναι κλειστοί από κυκλοφορία οχημάτων το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 17.15 ως 21.00 για την ασφαλή τέλεση του αγώνα:

 

Οδός Αργοναυτών,

Οδός Πυράσσου από τα «ψαράδικα» μέχρι την οδό Μητρ.Γρηγορίου

Οδός Μητρ.Γρηγορίου,

Οδός Ναυαρχ.Βότση,

Οδός Ελασσόνος (όλοι αυτοί οι δρόμοι, από το ύψος της οδού Πυράσσου και κάτω),

Οδός Λαχανά (από το ύψος της οδού Αλμυρού και κάτω)

Οδός Αλμυρού για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ,

Οδός Αρ.Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ,

Οδός Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια-Αλυκές- Άγιος Στέφανος.

Σε όλους τους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται επίσης τις ώρες αυτές να βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα. Ζητούμε τη μεγάλη προσοχή των οδηγών, και τη κατανόηση στις υποδείξεις των ανδρών της Τροχαίας, του Λιμενικού και των εθελοντών, ακλουθώντας τους εναλλακτικούς δρόμους.

Ο αγώνας προσελκύει εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στον Βόλο και τη Μαγνησία με τις οικογένειες τους, με συνέπεια ο 4ος Ημιμαραθωνίος Βόλου να αποτελεί τη καλύτερη διαφήμιση για τη περιοχή μας. Ο αγώνας αποσπά τις πιο θετικές κριτικές, κάθε χρονιά θα προσελκύει ακόμη περισσότερους αθλητές, και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, ενώ γίνεται γνωστός και στη Κύπρο και στο εξωτερικό. Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου τόσο στη παραλία όσο και στα μέρη από όπου περνά η διαδρομή, καθώς και να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους δρομείς.