Παρουσίαση διαδρομών, μεταλλίου, t-shirt, και αλλαγή ώρας έναρξης 1ου Pelion Night Trail

Λιγότερες από 10 ημέρες μένουν για τον ξεχωριστό αγώνα που θα γίνει στο Πήλιο, το 1ο Pelion Night Trail. Ο αγώνας μπορεί να φέρει στον τίτλο την ονομασία του 1ου, αλλά αποτελεί τη συνέχιση της 1ης “νυχτερινής υπνοβασίας” που έγινε στο ίδιο μέρος το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 (η φωτογραφία επάνω είναι από την εκκίνηση εκείνου του αγώνα). Επρόκειτο τότε για τον πρώτο νυχτερινό αγώνα trail που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τον πρώτο νυχτερινό δρόμου ή βουνού όλων των εποχών που έγινε ποτέ στη Μαγνησία. Έγινε από την ομάδα του Νίκου Μαγγίτση.

Το 1ο Pelion Night Trail διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ, σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure σε διαδρομές 17 χλμ, και 4.800μ, γύρω από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και η εκκίνηση θα δοθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς η εκκίνηση θα δοθεί για τον αγώνα της μεγάλης απόστασης στις 19.00, ενώ τα 4.800 μέτρα θα ξεκινήσουν στις 19.15. Όλοι οι αθλητές θα λάβουν δώρο μαζί με το πακέτο συμμετοχής φακό κεφαλής για να τον χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους. Εναλλακτικά μπορούν να τρέξουν με δικό τους φακό της προτίμησής τους, ενώ θα κρατήσουν και το φακό – δώρο της διοργάνωσης. Όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και εφεδρικό φακό για λόγους ασφαλείας.

Οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά των δρομέων, τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο, θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα απόστασης 300 μέτρων, με ώρα εκκίνησης στις 18.30. Η εγγραφή για τα παιδιά φυσικά είναι δωρεάν, θα γίνει επιτόπου την ημέρα του αγώνα, ενώ με τον τερματισμό τους θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα, καθώς επίσης με την εγγραφή θα πάρουν και το τεχνικό t-shirt.

Η διοργάνωση του 1ου Pelion Night Trail εκτιμώντας την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η συμμετοχή των αθλητών στον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου που διοργανώσαμε στις 12 Ιουνίου, προσφέρει δωρεάν εγγραφή στην απόσταση της αρεσκείας τους, στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες όλων των αγώνων που έγιναν πριν 3 μήνες στο βουνό των Κενταύρων. Αυτοί είναι :
44,8 χιλιόμετρα
άνδρες Χρήστος Παρασκευάς, Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Απόστολος Νικολάου, Θανάσης Κοντογιάννης
γυναίκες Γεωργία Μήτσιου, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Χριστίνα Μαρούγκα

23,1 χιλιόμετρα
άνδρες Δημήτρης Μπίτος,  Φιλάρετος Κυριακάκης, Θανάσης Χάδος
γυναίκες Γεωργία Μπαρούτα, Νατάσα Νασίκα, Ιωάννα Αντωνάκη

6 χιλιόμετρα
άνδρες Βασίλης Κωνσταντίνου, Στέλιος Μόλικο, Νίκος Δήμτσας
γυναίκες Δήμητρα Γιαταγάνα, Τόνια Τσιρογιάννη, Μαρία Παπαδημητρίου

Οι προαναφερόμενοι μπορούν να γραφτούν στο σύστημα, και θα εγκριθεί η συμμετοχή τους.
Η διοργάνωση παρουσιάζει παρακάτω το τεχνικό t-shirt και το ειδικό μετάλλιο σε μακέτα, που θα λάβουν όλοι οι αγωνιζόμενοι.

Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται :

 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
 • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
 • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
 • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
 • μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες
 • Φακός Κεφαλής
 • t-shirt dri-fit
Εθελοντές

Όσοι επιθυμούν να είναι εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον ΣΔΥ Βόλου, στο True Adventure, στους Γιώργο Ράιο 6972934764, Κώστα Παλάντζα 6993953012. Όλοι οι εθελοντές για την προσφορά τους θα πάρουν το τεχνικό t-shirt και ειδικό μετάλλιο, και βέβαια θα μετέχουν στο souvlaki party.

Άλλες πληροφορίες

Η γραμματεία θα λειτουργεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 έξω από το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου, από τις 16:00 έως 18:00. Οι αθλητές θα παραλάβουν τα νούμερα, τον φακό και το πακέτο τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.

Χρονικό όριο για την διαδρομή των 17 χλμ. είναι οι 3 ώρες και 45 λεπτά, ενώ ο αγώνας των 4,8 χλμ δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

Έγκυροι θεωρούνται οι αθλητές που τρέξουν μέσα στα πιο πάνω χρονικά όρια.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο νυχτερινό νυχτερινό αγώνα Πηλίου 17 χλμ και 4,8 χλμ έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού.

Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή μία αίτηση παρά το γεγονός ότι αυτή πληρεί τα τυπικά κριτήρια , για λόγους που δεν υποχρεούται να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο.

 

Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, που έχει εναρμονίσει τους κανονισμούς του με τους διεθνείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες του κάθε αγώνα είναι δύο,
• Κατηγορία ανδρών
• Κατηγορία γυναικών

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εξοπλισμός ορίζεται ως 2 φακοί κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές εκτός των φακών κεφαλής, τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και ανεφοδιάζονται από τη διοργάνωση στα σημεία ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 4,8χλμ, 20 ευρώ για τους αγώνες τον αγώνα των 17 χλμ,  το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
 • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
 • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
 • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
 • Φακός Κεφαλής
 • t-shirt dri-fit

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στα Χάνια. Η διαδρομή του 2022 έχει κατά 85% μονοπάτι και 15% δασικό δρόμο. Τα δύσκολα μονοπάτια του Πηλίου σε συνάρτηση με το «βαθύ» σκοτάδι στο πυκνό δάσος καθιστούν απαιτητική και σοβαρή τη διαδρομή του αγώνα.

Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα : Τα gps κατέγραψαν απόσταση 16,5 ως 17 χιλιόμετρα. Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή στο strava εδώ https://www.strava.com/activities/7591395627 , και στο garminconnect εδώ : https://connect.garmin.com/modern/activity/9348084104… .

Δείτε εδώ τη διαδρομή του μικρού αγώνα (4,8χλμ) : https://connect.garmin.com/modern/activity/9537586957

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού ανά 5 χιλιόμετρα περίπου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί

Χορηγοί του αγώνα είναι οι ΕΨΑ, ΔΙΟΣ, Pharmnet, FIX άνευ, κρεωπολείο ΜΑΡΜΙ, Φιλομήλα, Best Race, RunningNews.gr.

Όπως γίνεται πάντα και σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του True Adventure, η σήμανση θα γίνει με αφαιρούμενα υλικά που δεν θα αφήσουν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Τις επόμενες από τον αγώνα ημέρες θα δοθεί ο επίλογος με το πλήρες καθάρισμα όλων των διαδρομών, ακόμη και από σκουπίδια που δεν σχετίζονται με τον αγώνα, τα δε υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται LIVE στο RunningNews.gr, και στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου.

Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η πλήρης υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας την Κυριακή στον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου, όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνουμε.

 

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627. Εναλλακτικά στη διοργάνωση στους Γιώργο Ράιο 6972934764, Κώστα Παλάντζα 6993953012.