Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη μεγαλύτερη γιορτή της Μαγνησίας, τον 4ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Βόλου

Το Σάββατο 21 Απριλίου το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας των 500 μέτρων. Στους δυόμισυ μήνες που μένουν για το μεγάλο γεγονός, η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων υπόσχεται να ετοιμάσει ένα event που θα μείνει ακόμη πιο αξέχαστο σε όσους θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν τον 4ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πολίτες οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Επιτυχία είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού.

Η διοργάνωση του αγώνα δημοσίευσε στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr τη προκήρυξη και το λινκ για τις εγγραφές ( https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=30b7f15bbc225e0bac515bfd1c87babd ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε εκεί κάθε πληροφορία, ενώ επίσης μπορούν για οτιδήποτε να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2421023523, 2421071770, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, στη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη. Επίσης δημιουργήθηκε το σχετικό event στο facebook (https://www.facebook.com/events/635282306803802/?active_tab=about ). Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Οι παροχές θα είναι ιδιαίτερα πλούσιες για τους αθλητές: ειδικό μετάλλιο για όλους όσοι τερματίζουν που κάθε χρονιά είναι διαφορετικό-συλλεκτικό, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμός συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο του αθλητή τυπωμένο. Οι παροχές-τροφοδοσία που προσφέρονται από τους χορηγούς στους αγωνιζόμενους είναι πλουσιοπάροχες. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Η διοργάνωση του 4ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου Βόλου κάθε βδομάδα με ανακοινώσεις θα παρουσιάζει κάθε νέο που ετοιμάζει. Όπως και πέρυσι οι λαγοί-pace makers με ειδικό μπαλόνι για να ξεχωρίζουν, θα βοηθήσουν όσους δρομείς επιδιώξουν επιδόσεις σε χρόνους 1.30, 1.40, 1.50, 2.00. Στον τερματισμό κάθε γυναίκας θα της δίνεται και μία ανθοδέσμη, όπως καθιερώθηκε με πρωτοτυπία από τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και θα γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Στους δρομείς θα προσφερθούν δωρεάν χιλιάδες φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου όπως ο Ημιμαραθώνιος Βόλου επίσης καθιέρωσε από τη πρώτη χρονιά. Πολλά βίντεο από σταθερές, κινητές και go-pro κάμερες θα συμπληρώσουν το υλικό.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 

ΕΨΑ
Φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ

Ζαγορίν

Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου)
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας

Sauconygreece

Pharmnet

RunningNews.gr
(χορηγός επικοινωνίας)
Καρακατσάνης

Φιλομήλα

Puppets

Ταμπακιώτης

Peugeot

Aspirina
Portaria hotel

Nefeli hotel

Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας

Basilico cucina&pizza italiane Volos

Herbalife διατροφή – Αδαμόπουλος Ιωάννης

Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Παπαγιάννης ΑΕ

Iatrou Cleaning

Inkplus

Nice-Day
BioFresh


ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

 

Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ, και δεκάδες μεμονομένοι εθελοντές. Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 21 Απριλίου 2018 στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.

Όλες οι δράσεις του ΣΔΥ Βόλου
Ο 6ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας έγινε τη Κυριακή με διαδρομή από το Μεσημέρι, στο δρόμο για Φλαμουριά και τερματισμό στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο αγώνας είναι απόστασης 12 χιλιομέτρων και διοργανώνεται προς τιμή και μνήμη των πεσόντων Μακεδονομάχων του Μεσημερίου που έπεσαν σε μάχη στις 2 Φεβρουαρίου 1905. 172 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα, ανάμεσά τους δύο του ΣΔΥ Βόλου. 4ος τερμάτισε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και 15ος ο Στέργιος Κουσκουρίδας.

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος έγινε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και στον αγώνα της Πάτρας (8 χιλιόμετρα) έτρεξε ο Αχιλλέας Γιαννούλας.

Ορίστηκαν επίσης οι ημερομηνίες για όλους τους αγώνες που θα διοργανώσει και θα διοργανώσει ο ΣΔΥΒ μέσα στο 2018. Ανάμεσά τους και ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού. Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης τους αγώνες στη Μαγνησία με τους οποίους συνεργάζεται και ακολουθούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ομοσπονδίας.

Εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες.

Σε αγώνες που θα διοργανωθούν το προσεχές διάστημα ανά την Ελλάδα θα δώσει το παρών ο ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 και θα είναι έγκυρες μόνο με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Παρακαλούνται τα μέλη να γραφτούν έγκαιρα στους αγώνες που ενδιαφέρονται, καθώς μετά τις ημερομηνίες που ορίζονται για τον κάθε ένα, οι εγγραφές θα είναι αδύνατες. Οι κυριότεροι προσεχείς αγώνες είναι:

25 Φεβρουαρίου 3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» και αγώνας 5χλμ. Λήξη εγγραφών 12 Φεβρουαρίου.

4 Μαρτίου 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον και αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή, και θέση σε αυτό θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν τη κράτηση.

4 Μαρτίου Κραυξίδειος Δρόμος Κραννώνα Λάρισας 11 χιλιόμετρα Λήξη εγγραφών 27 Φεβρουαρίου.

11 Μαρτίου 11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών 4 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας. Και για τον αγώνα αυτό θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή, και θέση σε αυτό θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν τη κράτηση.

18 Μαρτίου 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας και αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων. Λήξη εγγραφών 23 Φεβρουαρίου.

24 Μαρτίου (Σάββατο, απόγευμα) Run Greece Λάρισα 10 και 5 χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 17 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας.

1 Απριλίου 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων. Προσοχή: οι εγγραφές λήγουν πολύ νωρίς, τη Παρασκευή 2 Μαρτίου. Θα γίνουν και παιδικοί αγώνες (δωρεάν συμμετοχή).

1 Απριλίου Μαραθώνιος Ολυμπίας και αγώνες Ημιμαραθωνίου και 12 χιλιομέτρων. Την οργάνωση αποστολής για αυτό τον αγώνα αναλαμβάνει ο Μιχάλης Άκερμαν μέλος του συλλόγου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε αυτόν.

14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες 10 χιλιομέτρων, 4.600μ, και σκτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Ημερομηνίες αγώνων που δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι ομαδικές εγγραφές:

6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 10 και 3 χιλιόμετρα, και παιδικός αγώνας

20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 10 και 5χλμ

27 Μαΐου Alonnisos Challenge

13 Οκτωβρίου (Σάββατο) 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και αγώνας 5 χιλιομέτρων

Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, και οι εγγραφές αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος Απριλίου.

Και στο εξωτερικό

Ο ΣΔΥ Βόλου προγραμματίζει μεγάλη 3ημερη ή 4ημερη στη Βουδαπέστη για το 32ο wizz air Budapest Half Marathon που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν Ημιμαραθώνιος και αγώνες σκυτάλης Ημιμαραθωνίου. Οι λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν κατόπιν συμφωνίας με ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώνουν από τώρα την επιθυμία για την εκδρομή χωρίς να δεσμεύονται, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523.