Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη, άνοιξαν οι εγγραφές για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου που θα γίνει στις 27 Μαρτίου

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή συμμετοχής στον αγώνα Ημιμαραθώνιος Βόλου μπορεί να γίνει αποκλειστικά με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Όροι χρήσης & προϋποθέσεις

Τρόποι πληρωμής

 

 

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Συζητήθηκε το θέμα της ημερομηνίας του Ημιμαραθωνίου Βόλου ο οποίος είχε οριστεί για τις 3 Απριλίου 2022, στην οποία όμως ημερομηνία θα γίνει το Run Greece Λάρισας.

Με κοινή συμφωνία αποφασίστηκε η αλλαγή ημερομηνίας του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2022. Ευχαριστούμε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας για τη συνεργασία στους κοινούς στόχους όλων μας.


6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2022 (21,1km)

27ο I Love Volos Run (5km)  

Volos Fun Run Παιδικός Αγώνας (500m)

 

Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

 

*ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει η ΓΓΑ, όπως θα έχει διαμορφωθεί για τον Μάρτιο 2022.

Συμμετέχοντες : 1.500

Επιτρέπεται η συμμετοχή σε όσους παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης 6μηνου. Επιτρέπεται η συμμετοχή 5% δρομέων χωρίς το προαναφερόμενο πιστοποιητικό (δηλαδή 75 δρομείς), με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσουν rapid test 48 ωρών, ή PCR test 72 ωρών. Ανήλικοι ως 17 ετών και παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν με self test 24 ωρών. Εφόσον τροποποιηθούν οι κανονισμοί της ΓΓΑ ως την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, θα τροποποιηθεί και το σχετικό κομμάτι της προκήρυξης.

Οι 75 δρομείς που θα πάρουν αυτές τις θέσεις, θα είναι οι πρώτοι 75 που θα στείλουν μέιλ στο [email protected] για δέσμευση θέσης. Για να δεσμευτεί η θέση, πρέπει να έχει γίνει η εγγραφή-πληρωμή. Μετά τη συμπλήρωση των 75 θέσεων, δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές δρομέων χωρίς πιστοποιητικό.

 

Ο τρόπος εγγραφών αλλάζει. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο online με κάρτα, και έτσι δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς εγγραφές. Κάθε πληρωμή θα καταχωρείται αυτόματα στο σύστημα, συνεπώς δεν θα υπάρχει περίπτωση λάθους με εγγραφή που πληρώθηκε αλλά δεν καταχωρήθηκε, ή από αθλητή που έκανε κατάθεση χωρίς να γράψει το όνομά του.

Ποσό συμμετοχής για τους αγώνες 10 ευρώ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι 1 ευρώ από κάθε συμμετοχή, θα δοθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

 

Εναλλακτικά όσοι μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, μπορούν να κάνουν την εγγραφή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr… αναφέρονται όλες οι οριστικοποιημένες εγγραφές από το 2020 και 2021 που ο αγώνας αναβλήθηκε, ώστε κάθε αθλητής να μπορεί να επιβεβαιώνεται ότι όλα είναι οκ.

Ακολουθεί η προκήρυξη:

6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου / 27ο I Love Volos Run 5km / Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την ΕΟΣΛΜΑ-Υ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες.

Χορηγός επικοινωνίας : RunningNews.gr


1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαδρομές θα αναρτηθούν στο προσεχές διάστημα.

2.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

Ημιμαραθώνιος: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.

Χρονικό όριο τερματισμού, 2 ώρες και 45′

 

27ο I Love Volos Run: Όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Για τους ανήλικους απαιτείται η υπογραφή κηδεμόνα. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.

Χρονικό όριο τερματισμού, 1 ώρα και 15′

3. ΠΑΡΟΧΕΣ:

Οι αθλητές θα έχουν όλες τις πλούσιες παροχές που προσφέρει ο Ημιμαραθώνιος Βόλου και αναφέρονται παρακάτω, αναμνηστικό t-shirt luanvi dri fit  βάρους 90grm, μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

Προσοχή για την επιλογή μεγέθους:                    Το μπλουζάκι είναι slim fit (XS – XXL).

Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών λόγω μεγάλης ζήτησης συμμετοχών . Η διοργάνωση παρέχει τη δυνατότητα για ομαδική εγγραφή, και κάθε σύλλογος που επιθυμεί αυτό τον τρόπο, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο: https://www.mediafire.com/file/xro0g7owoiehhsi/omadikes.xlsx/, να το συμπληρώσει και να το στείλει στο [email protected] , ενώ επίσης θα υπάρξει συνεννόηση για τον τρόπο πληρωμής.


Λήξη εγγραφών: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ποσό συμμετοχής για τους αγώνες 21,1 και 5χλμ, 10 ευρώ.

 

4. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ:

 

H τροφοδοσία-παροχές στον Ημιμαραθώνιο: Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 4ο χλμ, στο 7ο χλμ, στο 10.500μ, στο 14ο και στο 17ο χλμ. ΣΕΛΙ Φυσικό μεταλλικό νερό Στο 10,5ο χλμ θα δοθεί στους δρομείς τζελ από την Ethicsport, και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς, πάρα πολλά προϊόντα-δώρα των χορηγών, και πιο συγκεκριμένα από την ΕΨΑ , Μπάρες δημητριακών Παπαδοπούλου , Καρακατσάνης Fοοd Service (σάντουιτς), μπανάνες.


27ο I Love Volos Run
: στο 3ο χιλιόμετρο νερό, στον τερματισμό νερό, αναψυκτικό ΕΨΑ, Μπάρες δημητριακών Παπαδοπούλου.

 

5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ημιμαραθώνιος. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής: με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες : Έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60 ετών και άνω.

 

 

27ο I Love Volos Run. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

6. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 

Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής, στον τερματισμό και σε όποιο άλλο σημείο κρίνει η διοργάνωση. Βάση των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, θα ακυρώνονται όσοι δεν έχουν καταγεγραμμένο πέρασμα σε έστω έναν σταθμό ελέγχου, εκτός αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος.

7. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ

 

Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η Τροχαία Μαγνησίας, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

8. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 

2 ώρες και 45 λεπτά, με πέρασμα στο μισό του αγώνα (10,5ο χιλιόμετρο) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.

 

9.  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ  ανά χιλιόμετρο

10. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Οι αθλητές, όπως και οι κηδεμόνες ανήλικων που θα τρέξουν στον αγώνα (Ημιμαραθώνιος & 27ο I Love Volos Run) πρέπει να επιβεβαιώσουν στο σύνδεσμο εγγραφής ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

11. ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των αγώνων. Το υλικό θα αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου και σε sites, ενώ οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων για το υλικό που περιλαμβάνει εικόνες τους.

 

12. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παραλιακό συγκρότημα. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών θα γίνεται σε αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Βόλου. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για απώλεια αντικειμένων αξίας.

 

13. ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)

 

Γραφτείτε εδώ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0
Ποσό συμμετοχής 10 ευρώ.


Οι εγγραφές για τους ανήλικους πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον κηδεμόνα τους.

 

Δείτε ξανά όσα αναφέρονται στη παράγραφο 3.

 

Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών λόγω πληθώρας εγγραφών. Η διοργάνωση παρέχει τη δυνατότητα για ομαδική εγγραφή, και κάθε σύλλογος που επιθυμεί αυτό τον τρόπο, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο από εδώ https://www.mediafire.com/file/xro0g7owoiehhsi/omadikes.xlsx/, να το συμπληρώσει και να το στείλει στο [email protected] , ενώ επίσης θα υπάρξει συνεννόηση για τον τρόπο πληρωμής.

 

Λήξη εγγραφών: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

 

Ποσό συμμετοχής 10 ευρώ.

 

14. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ

 

Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, και έχει σκοπό να αναδειχθεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο με το σήμα του αγώνα. Δεν θα γίνουν προεγγραφές, παρά μόνο εγγραφές πριν την εκκίνηση, και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στη παραλία του Βόλου από τις 11.15. Εκκίνηση του αγώνα στις 11.30 την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Η διαδρομή του παιδικού αγώνα από gps: https://www.strava.com/activities/875029451

15. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

– Διαρκώς με δελτία τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα

– Τρύφωνος Σπύρος 2421023523 – 6976319521 κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Ιστοσελίδα του αγώνα: www.voloshalfmarathon.gr

.
Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781

.
Η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook: https://www.facebook.com/sdyvolou/

.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]16. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

-Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 (11:00-18:00) κατάστημα Zakcert Δημητριάδος 134, Βόλος.

 

Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

 

07.30 – 08.30 Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες εκτός Μαγνησίας.

 

08:40  Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών

09.00  Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου από το χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο

09.15 Εκκίνηση του 27ου I Love Volos Run 5km

09.30 – 10.30 Τερματισμοί του 27ου I Love Volos Run 5km

11.15 Απονομές του 27ου I Love Volos Run 5km

10.15 – 11:30 Τερματισμοί του Ημιμαραθωνίου

11.30 Παιδικός Αγώνας

12:30 Απονομές του Ημιμαραθωνίου

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για της ανάγκες διοργάνωσης του αγώνα.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: Γνωρίζω πως ο αγώνας τρεξίματος είναι μια δραστηριότητα η οποία ελέγχει τα όριο της σωματικής και πνευματικής αντοχής και μπορεί να επιφέρει κινδύνους για την σωματική μου ακεραιότητα από ασθένεια, τραυματισμό έως και θάνατο. Οι κίνδυνοι (χωρίς να περιορίζονται στους παρακάτω) προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις, την θερμοκρασία, τον καιρό, τη φυσική κατάσταση των αθλητών, τον εξοπλισμό, τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων (π.χ. εθελοντές, διοργανωτές, κριτές, αθλητές ) αλλά και από την αφυδάτωση ή έλλειψη τροφίμων. Με την παρούσα δήλωση αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη των κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν. Δηλώνω πως έχω κάνει πρόσφατα ιατρικό έλεγχο, είμαι υγιής, και έχω την σωματική ικανότητα και έχω προπονηθεί κατάλληλα για ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός. Σε οποιοδήποτε σημείο πιστέψω πως δεν είναι ασφαλές να συνεχίσω, θα σταματήσω άμεσα τη συμμετοχή μου σε αυτή τη δραστηριότητα. Η συγκεκριμένη δήλωση θα χρησιμοποιηθεί από τους διοργανωτές σε κάθε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Οι πράξεις μου θα διέπονται από το πνεύμα της παρούσας δήλωσης. Με την αίτηση μου και την αποδοχή αυτής ώστε να λάβω μέρος στον αγώνα τρεξίματος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και αναφέρω στους διαχειριστές της διαθήκης μου, στους κληρονόμους μου, στους απογόνους μου, στους πλησιέστερους συγγενείς μου πως: Σε περίπτωση θανάτου μου, αναπηρίας μου, σωματικών μου βλαβών, κλοπής ή απώλειας της περιουσίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και κατά τη μετάβαση μου από και προς τον τόπο εκκίνησης και τερματισμού οι παρακάτω δεν έχουν καμία ευθύνη: Διοργανωτές αγώνα, συνεργάτες αυτών, χορηγοί της διοργάνωσης, όσοι δουλεύουν ή εργάζονται εθελοντικά για τη διοργάνωση, εθελοντές, κριτές, επίσημοι και μη προσκεκλημένοι. Παρακαλώ απαλλάξτε τους παραπάνω αναφερόμενους σε περίπτωση που κάποιος κινηθεί νομικά εναντίων μου για πράξη που έκανα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Δίνω τη συγκατάθεση μου να λάβω ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιτρέπω να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και χορηγούς. Η διοργανώτρια αρχή θα χρησιμοποιήσει την παρούσα δήλωση για κάθε νομική χρήση κριθεί απαραίτητο. Δηλώνω πως έχω διαβάσει το παρόν έγγραφο, πως έχω κατανοήσει το περιεχόμενο, πως έχω παραιτηθεί ουσιωδών δικαιωμάτων μου και πως υπέγραψα ελεύθερα, χωρίς κανένα κίνητρο και καμία διαβεβαίωση. 

 

*Για συμμετοχή ανηλίκων: είμαι κηδεμόνας του ανήλικου που δήλωσα για να συμμετέχει στον αγώνα.

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις.

Έξτρα κανονισμοί για τον covid-19

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες.

 

Στην εκκίνηση θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

 

Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα αποφυγής συνωστισμού με συνεχή ροή των συμμετεχόντων.

 

Απαγορεύονται εναγκαλισμοί και χειραψίες.

 

Δεν θα γίνουν απονομές. Κάθε αθλητής θα παραλαμβάνει από τραπέζι το τυχόν βραβείο που δικαιούται.

 

Οι παρακάτω κανονισμοί θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά από τη διοργάνωση, από τους αθλητές και από τους εθελοντές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ :

 

Χρήση μάσκας

 

Yποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Εξαιρούνται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησης.

 

Χρήση γαντιών μιας χρήσης

 

Μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

 

Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing)

 

Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:

 

·      Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR ή rapid test εντός 48ώρου

 

·      Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test την ημέρα του αγώνα.

 

 

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

 

Δεν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, και κάθε ένας θα έρθει στην εκκίνηση μόνος του.

 

 

 

Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης :

 

Self-test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

 

 

 

 

Θα εφαρμοστούν επίσης οι εξής κανονισμοί:

 

Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού

 

Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων : https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikon-monadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

 

Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

 

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό

 

Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

 

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

 

Μετακινήσεις

 

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται ατομικά, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

 

Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

 

Σε περίπτωση που η Πολιτεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (27 Μαρτίου 2022) θα έχει διαφοροποιήσει ή προσθέσει νέους κανόνες για τον covid που δεν ίσχυαν κατά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα υπάρξουν οι ανάλογες απαιτούμενες προσαρμογές στη διεξαγωγή του αγώνα.